tag Terkulai layu leher tergantung .. Mati antara 10 moment terakhir Amirul punca awal putus cinta (14Gambar) - Berita Sayu

Header Ads

Terkulai layu leher tergantung .. Mati antara 10 moment terakhir Amirul punca awal putus cinta (14Gambar)

Kuantan : Seorang pemuda berusia 22 tahun ditemui mati tergantung didalam bilik dirumah keluarganya beralamat no 19 blok 6 Peringkat 1 Felda Bukit kuantan pancing.

Mangsa yang dikenali dengan nama Amirul Asmad telah beberapa kali berhasrat ingin mati dan ada menulis dilaman sosialnya.

Terdapat lebih 10 moment yang menujukan kesedihan hidup nya akibat dari kehilangan insan yang dirinya sayangi.

Beliau sempat memuat naik moment terakhir dilaman sosialnya pada pukul 3 petang semalam yang menujukan muka nya " Kusut " menaggung berbagai masalah.











Antara moment yang menyentuh hati yang telah ditulis Amirul adalah perkataan " Mati " dilaman sosialnya ramai antara sahabat nya menasihatkan diri nya mengapa harus mengambil jalan itu.

Namun malam tadi di malam ke 22 Ramdan Amirul telah memilih jalan itu, dia ditemui mati tergantung dalam bilik dirumah keluarganya.

Apa yang berlaku mengundang pilu dia memilih jalan itu juga untuk mengakhiri hidup nya, Punca sebenar kejadian masih disiasat oleh pihak berwajib, semoga keluarga Amirul tabah dengan dugaan ini.

3 comments:

  1. Yg bunuh diri jahil agama.
    Yg komen Al fatihah pun jahil hadis.

    "Barang siapa menjatuhkan diri dari gunung, lantas ia tewas karenanya, maka di neraka Jahannam, ia akan menjatuhkan diri semacam itu selama-lamanya. Dan barang siapa menenggak racun lantas mati karenanya, maka di neraka Jahannam ia akan menenggak racun dengan tangannya selama-lamanya. Dan barang siapa bunuh diri dengan sebilah pisau, maka di neraka Jahannam ia akan menikam-nikam perutnya sendiri selama-lamanya." (HR. Bukhari, Muslim, Turmudzi dan Nasa'i)


    dah la.... Si mati keep repeating hanging with pain at hell

    ReplyDelete
  2. Xada sesiapakah utk mnjadi tempat rujukan,? B&K? ,sedihnya mati begitu,Umur sgt muda...😭😭
    Didiklah Anak2 dgn ajrn Al-Quran dn pegangan agama yg kukuh..Astaqfirullah...Subhanallah

    ReplyDelete
  3. abdul saleh... mu sape, malaikat? nabi? tuhan? suke2 nak jatuh hukum org tu jahil orang ni jahil... jgn ingat dgn sepotong hadis tu mu dh cukup hebat dlm agama.kebanyakan org yg pandai ni lebih bodo dari org jahil.. kite manusia ni xleh suke2 nk jatuh hukum kt orang.. dari mu duk kate ke orang baik mu ambik wat iktibar... takut esok2 jd kat family mu... sepatut nye kite doakn yg baik2, bukan cerita die kat dalam neraka mcm mane, mu confirm ke die masuk neraka,...mu tahu mane, ade malaikat jibril turunkn wahyu Allah untuk mu kate gitu? kalau ade meh sini aku nk tengok bukti...

    ReplyDelete

Powered by Blogger.