tag Arwah abang Achik selalu datang jumpa saya .. Walaupun sudah 7 tahun berlalu - Khalis (8Gambar) - Berita Sayu

Header Ads

Arwah abang Achik selalu datang jumpa saya .. Walaupun sudah 7 tahun berlalu - Khalis (8Gambar)

Amat menyentuh hati mendengar cerita Khalis, antara adik arwah Achik (Spin) yang mengakui sering bertemu arwah abangnya itu di alam mimpi biarpun sudah tujuh tahun episod duka itu berlalu.

Achik, atau nama sebenarnya Abdillah Murad Md. Shari, 28 tahun, vokalis Kumpulan Spin, telah terlibat dalam kemalangan ngeri di Lebuh Raya Kajang Seremban Sdn. Bhd. (Lekas) pada 17.10.2010. 

Jenazah Allahyarham Acik telah selamat dikebumikan di Makam Tuan Haji Said , Seremban 1 petang keesokan hari nya .

"Saya antara yang kerap bermimpi arwah dan kali terakhir pada awal Ramadan lalu di mana setiap kali 'berjumpa' dengan bang Chik (panggilan untuk Achik), saya sedar saya sedang bermimpi tetapi situasinya seperti saya benar-benar sedang berkomunikasi dengan arwah.


"Saat itu saya akan peluknya erat-erat dan meluahkan rasa rindu padanya. Bang Chik seakan-akan memahami kerinduan saya padanya dengan memandang tepat pada wajah saya. Senyumannya juga tidak lekang di bibir.

"Selalunya saya akan bertanya padanya soalan yang sama, kenapa bang Chik terlalu awal tinggalkan kami? 

Jawapannya ringkas: "Kalau bang Chik tak pergi, kamu adik-adik tidak berpeluang menyanyi dan dikenali," katanya .

Dalam pada itu kata Khalis atau Muhammad Khalis Shari ini lagi, selalunya arwah akan munculkan diri dalam bentuk bayangan seakan-akan hologram dan perkara itu membuatkan dia sedar yang pada ketika itu dia sedang bermimpi.

"Kalau boleh, setiap masa saya mahu mimpi itu datang kerana dikesempatan itulah saya dapat meluahkan rasa rindu pada dia. Arwah tidak banyak berkata-kata namun air wajahnya cukup tenang," ujarnya berbaur sebak. Al fatihah 


No comments

Powered by Blogger.